Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

Комисията за защита от дискриминация удостои със сертификат за достъпност пет обекта във Великотърновския регион

Членове и представители на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) бяха на работно посещение в Област Велико Търново.

Целта на посещението беше представяне пред държавните и общински органи на Закона за защита от дискриминация и на дейността на КЗД, както и на провежданата от Комисията Национална кампания за достъпна архитектурна среда под наслов „Достъпна България”.

Председателят на Комисията за защита от дискриминация Ана Джумалиева връчи на областния управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова сертификат, с който се удостоверява достъпната архитектурна среда на сградата на областната администрацията.

Подчертано бе, че в рамките на кампанията „Достъпна България” се изследва достъпността на градската инфраструктура и сградите на публичните институции, като целта е не само да бъдат установени обектите, неотговарящи на изискванията за достъпност, но и да бъдат показани добрите практики.

Още четири обекта получиха сертификати за достъпна среда – Регионална библиотека „П.Р. Славейков" във Велико Търново, Комплекс за социални услуги в Полски Тръмбеш, СОУ „Вичо Грънчаров" в Горна Оряховица и хотел „Панорама" във Велико Търново.

 

КЗД бе представена от доц. д-р Ана Джумалиева, председател,доц д-р Баки Хюсеинов, зам.-председател, членовете д-р Владимира Стоименова, Златина Дукова, София Йовчева и Наско Атанасов и главния секретар доц д-р Надежда Йонкова.

 

 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian