Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

Плакети и сертификати за достъпна среда връчи КЗД в Област Силистра

 

Членове и представители на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) бяха на работно посещение в област Силистра. Целта на посещението е пред държавните и общински органи да бъде представен на Законът за защита от дискриминация, дейността на КЗД, както провежданата от нея национална кампания за достъпна архитектурна среда под наслов „Достъпна България”.

Проведе се работна среща на КЗД с кметове на общините на територията на Област Силистра, с представители на държавната власт и на медиите.

Плакети и сертификати за постигнати добри резултати в рамките на кампанията „Достъпна България" за достъпна архитектурна среда в Силистренско бяха връчени от председателя на Комисията за защита от дискриминация Ана Джумалиева. Отличени бяха Областната администрация, Регионалната библиотека „Партений Павлович", основните училища „Св. св. Кирил и Методий" и „Отец Паисий", Областната пощенска станция, Силистренската, Тутраканската и Алфатарската община, както и ръководителят на частна фирма в Силистра Цанка Атанасова.
На събитието присъстваха главният секретар на Областна администрация Елена Томова, кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, кметът на Община Алфатар Янка Господинова и други представители на държавната власт на местно ниво.

КЗД бе представена от д-ц. д-р Ана Джумалиева, председател, членовете д-р Владимира Стоименова, София Йовчева и Наско Атанасов и главния секретар доц. д-р Надежда Йонкова.


 

 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian