Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

В Стара Загора КЗД връчи сертификати за достъпност

 

На 09.10.2020 г. в залата на Областната администрация в Стара Загора Комисията за защита от дискриминация (КЗД) официално връчи сертификати на отличени обекти от Стара Загора, Казанлък и региона за приноса им в осигуряване на подходяща архитектурна среда за хора с увреждания съобразно целите и критериите на Националната кампания „Достъпна България“ на КЗД.

Почетен плакет на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) бе връчен на областния управител Гергана Микова за осигуряване на достъпна архитектурна среда за хора в неравностойно положение в сградата на Областна администрация и за добра работа в превенцията срещу дискриминацията във всичките ѝ форми.

Почетни плакети за активна работа по осигуряване на архитектурна достъпност получиха за Община Стара Загора зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, и за Община Казанлък кметът Галина Стоянова. На представители на различни държавни и културни институции бяха връчени сертификати за осигуряване на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания.

От страна на Комисията за защита от дискриминация на събитието присъстваха членовете Ана Джумалиева, Баки Хюсеинов, Златина Дукова и Сабрие Сапунджиева, главният секретар Надежда Йонкова и представители на администрацията.

 

 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian