Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

КЗД съвместно с албанското посолство организираха честване на Международния ден на жената, удостоено с присъствието на жени посланици в Република България

 

 

 

На 8 март 2022 г., денят, в който икономическите, политическите и обществените постижения на жените получават международно признание,  Комисията за защита от дискриминация (КЗД) съвместно с извънредния и пълномощен посланик на Република Албания в Република България Н. Пр. Доника Ходжа организираха събитие, на което заедно с голяма част от жените посланици в Република България отбелязаха Международния ден на жената.

Събитието се проведе в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към министъра на външните работи с любезното съдействие на Снежана Йовева, неин директор, на фона на картини от изложба, чието откриване предстоеше. Творбите са на художничката д-р Нина Русева.

С встъпителни думи гостите бяха приветствани от Снежана Йовева.  Поздравителни слова поднесоха Н. Пр. Доника Ходжа, доц. д-р Ана Джумалиева, председател на КЗД, Мая Добрева, генерален директор по „Политически въпроси“ в МВнР.

В своето слово Н. Пр. Доника Ходжа  поздрави гостите и изрази увереност и нужда за повече подкрепа към жените в тези предизвикателни времена. Доц. Ана Джумалиева направи историческа ретроспекция за присъствието и ролята на жената още от древността до наши дни, изтъкна съвременните проблеми и предизвикателства, пред които е изправена ежедневно жената. Специално поздравление към гостите отправи Мая Добрева, генерален директор по „Политически въпроси“ в МВнР, като открои важността все повече жени чрез знания и амбиции да продължават да постигат мечтите си.

 

 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian