Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

Зорница Русинова, председател на Икономическия и социален съвет, на посещение в КЗД

На 8 септември в Комисията за защита от дискриминация (КЗД) на посещение беше Зорница Русинова, председател на Икономическия и социален съвет (ИСС) на Република България. Тя беше придружена от Смилена Костова, главен секретар на ИСС, и Атанаска Николова, парламентарен секретар на ИСС.

Гостите бяха запознати с работата на КЗД като утвърден орган с установени от закона широки правомощия за максимална защита от дискриминация – чрез производството пред Комисията с неговата специфика и чрез превантивната ѝ дейност. Посочено бе сътрудничеството на КЗД с редица институции в страната и на международно ниво.

Зорница Русинова представи работата на Икономическия и социален съвет и подчерта, че са налице редица допирни точки в дейностите на двете институции, което предполага възможността за подписване на меморандум за сътрудничество между тях.

От страна на Комисията на срещата присъстваха Ана Джумалиева – председател на КЗД, Баки Хюсеинов – зам.-председател на КЗД, Сабрие Сапунджиева, Владимира Стоименова и Наско Атанасов – членове на КЗД, Надежда Йонкова – главен секретар на КЗД, и Виктория Миланова, началник на отдел АПМС.

 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian