Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

Участие на КЗД в конференция на тема „Тридесет години от присъединяването на България към Европейската конвенция за правата на човека“

На 25 октомври 2022 г. Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация, взе участие в конференция на тема „Тридесет години от присъединяването на България към Европейската конвенция за правата на човека“. Форумът тържествено отбелязва 30-годишнината от членството на Република България в Съвета на Европа и ратифицирането от Република България на Конвенция за защита правата на човека и основните свободи и се провежда под патронажа на президента на Република България. За да вземе участие в конференцията в София пристигна генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич. Присъстваха и други официални лица.

Президентът Румен Радев откри форума. Встъпителни слова произнесе и генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич.

Лектори в конференцията бяха д-р Павлина Панова, председател на Конституционния съд, Йонко Грозев, съдия в Европейския съд по правата на човека, проф. д-р Диана Ковачева, омбудсман на Република България, Александър Арабаджиев, съдия в Съда на Европейския съюз, доц. д-р Мартин Белов, заместник-декан на Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Мария Спасова, постоянен представител на Република България към Съвета на Европа.


 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian