Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

Председателят на КЗД участва в международна конференция „Бъдещето на човешките права през 21 век“

На 11 и 12 януари 2023 г. представители на Комисията за защита от дискриминация – Ана Джумалиева, председател, Виктория Миланова, началник на отдел АПМС, и Джейлян Мустафа, регионален представител, взеха участие в международна конференция „Бъдещето на човешките права през 21 век“ в Анкара, Република Турция. Организатор на форума беше Шереф Малкоч, главен омбудсман на Република Турция.

Конференцията беше открита от Реджеп Таип Ердоган, президент на Република Турция.

На събитието присъстваха национални и регионални омбудсмани, академици, различни организации, работещи за правата на хората. Конференцията предостави на участниците уникалната възможност за активизиране и укрепване сътрудничеството на институции за защитата и насърчаването на правата на човека, както и среща с най-добри практики от различни страни.

В първия панел на конференцията Ана Джумалиева, председател на КЗД, направи изказване на тема: „Предизвикателствата пред институциите за защита правата на човека във века на дигитализацията“.

На конференцията Ана Джумалиева установи контакт с редица представители на сродни организации, което е предпоставка за бъдещи съвместни инициативи в посока защита правата на хората.

В културната програма на конференцията бяха организирани посещения на джамията Бештепе Милет, както и на Президентската национална библиотека, чието богатство включва над 4 млн. издания на различни езици.

 


 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian