Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

Представители на Националния демократичен институт (НДИ) посетиха КЗД

 

На 27 април 2023 г. представители на Националния демократичен институт (НДИ) Диана Йовчева, програмен мениджър за България, и Огнян Бояджиев, консултант, посетиха Комисията за защита от дискриминация. Целта на посещението бе да бъде представен проектът на Института „Насърчаване на междурелигиозното уважение и социално включване“ в България и Румъния. Целта на Института е с тази инициатива да се потърсят възможности за сътрудничество с КЗД в планираните дейности по проекта.

Гостите бяха запознати с работата на КЗД като орган по равнопоставеност, с производството пред институцията, с редица нейни дейности, свързани с превенцията.

Размениха се идеи за редица съвместни дейности между КЗД и НДИ, като особен акцент в бъдещите общи инициативи беше даден върху работата, свързана с младите хора.

На срещата от страна на КЗД присъстваха Ана Джумалиева, председател на Комисията, Надежда Йонкова, главен секретар на Комисията, Виктория Миланова, началник на отдел АПМС, Виктор Рибарски, главен специалист в отдел АПМС, Роберт Джераси, председател на Националния съвет на религиозните общности в България и съветник в КЗД, и Живко Сталев, съветник в КЗД.

 

 

 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian