Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

Работна среща на регионалния представител на КЗД за Област Търговище с образователния медиатор на 2023 година

На 30 януари 2024 г. Весела Ерменкова, регионален представител на КЗД за Област Търговище, се срещна в град Омуртаг с Веселин Сандев – носител на наградата "Образователен медиатор на годината" за 2023 г., връчена му наскоро от проф. Галин Цоков, министър на образованието и науката. Веселин Сандев е медиатор от 2 години в Първо начално училище „Христо Смирненски" в родния си град Омуртаг и през това време е в основата на множество инициативи и мероприятия – основател е на футболния отбор Реал Омуртаг, в който тренират деца от всички етноси и възрасти, организатор е на спортни мероприятия и на извънкласни занимания с песни и танци. Провежда беседи с ученици от всички възрасти и инициативи за деня на толерантността и първа пролет. Споделя, че обича работата си и е горд от това, че под негово ръководство децата от различни етноси в Омуртаг са сплотени, а не разделени – спортуват, тренират, танцуват, пеят и училището се е превърнало в интересно и любимо място за тях, което ги обединява.

Пред лика на Христо Смирненски във фоайето на училището, в което работи, Сандев показа голямата награда и подчерта, че тя е не само негова, но и на учениците, с които работи ежедневно, и на техните родители, от които среща голяма подкрепа. Подчерта, че толерантността е качество, което се гради в ранна възраст и ще продължи да работи в тази насока и занапред.

По време на срещата бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи и образователният м7едиатор на годината получи Закона за защита от дискриминация на хартиен носител, както и информационни материали, представящи дейността на КЗД.

 

 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian