Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

Проф. Хюсеинов взе участие в уебинар на БФБЛ за многообразието на работното място

 

На 2 април 2024 г. проф. д-р Баки Хюсеинов, заместник-председател на Комисията за защита от дискриминация, взе участие в уебинар за добри корпоративни практики, който се провежда за четвърта година от Хартата на многообразието в България и е част от Европейския месец на многообразието 2024. Събитието е съвместна инициатива на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД).

Уебинарът има за цел да насърчи политиките на уважение и приемане на различията, да популяризира отличените компании в специалната категория „Многообразие на работното място“ на авторитетните Годишни награди за отговорен бизнес 2023 на БФБЛ и да се превърне в полезна платформа за споделяне на работещи идеи, практически опит и постигнати успехи. Беше подчертано от Българския форум на бизнес лидерите участието на КЗД във форума всяка година.

По време на форума проф. Хюсеинов представи дейността на КЗД за предотвратяване на неравното третиране при упражняването правото на труд. Постави акцент върху правомощията и превантивната дейност на органа по равнопоставеност. Сподели и добри практики, свързани със сертифициране на работодателите като „Работодател без дискриминация“. Казаното от проф. Хюсеинов предизвика сериозен интерес и провокира ползотворна дискусия.

Добри корпоративни практики бяха представени от финалистите в Категория „Многообразие на работното място“, Годишни награди за отговорен бизнес 2023.

 

 

 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian